Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Laborator- Expoziție de știință interactivă

1. Concept

Laborator este o Expoziție de știință interactivă care își propune să le ilustreze copiilor principii, legi și fenomene din fizică, chimie și biologie într-o manieră interactivă și distractivă. Prima expoziție va fi deschisă în Iași în perioada 21 noiembrie – 20 decembrie la Sala STEP de lângă Centrul de Informare Turistică Iași și este adresată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani. Conceptul Laboratorului pornește de la ideea că educația nonformală, experimentarea și jocul, asociate unei forme distractive de prezentare a informațiilor teoretice, le vor oferi vizitatorilor în primul rând experiențe educative, creative și antrenante, iar în al doilea rând le vor stimula pofta de cunoaștere și curiozitatea față de mediul înconjurător.

Expoziția este împărțită în trei zone distincte:

 • Zona exponatelor de fizică;
 • Zona experimentelor de chimie;
 • Zona curiozităților din biologie.

Traseul expoziției și explicațiile activităților și exponatelor din cadrul acesteia vor fi asigurate de ghizi dornici să le explice copiilor cât mai multe fenomene „magice” din lumea înconjurătoare astfel încât să le stimuleze curiozitatea, creativitatea și dorința de a cunoaște cât mai multe despre știință și despre mediu.

2. Descriere

Expoziția de știință interactivă - Laborator le va oferi vizitatorilor experiențe și noțiuni teoretice într-o manieră participativă, educativă și atractivă. Prin experimentare și joc, fenomenele și noțiunile care păreau „magice” sau uneori „prea dificile” vor fi mai ușor înțelese și asimilate de către copii. Gândită ca o experiență educativă expoziția se compune din trei zone distincte pentru fiecare dintre cele trei domenii: fizică, chimie și biologie. Explicațiile pentru fiecare exponat, experiment și atelier desfășurat vor fi asigurate de ghizi special pregătiți. Aceștia le vor oferi vizitatorilor o experiență antrenantă și distractivă de care să se bucure la întregul său potențial.

Zona exponatelor – fizică

În zona de fizică copiii vor putea învăța principii și legi pe baza următoarelor exponate:

 • Generator Van de Graaff;
 • Motorul magnetic;
 • Angrenaje;
 • Scripeți;
 • Stand de electricitate;
 • Pendul Gravitațional;
 • Principiul Bernoulli;
 • Catapultă;
 • Giroscop.

Toate exponatele prezentate în această zonă sunt proiectate de inginerii specialiști în fizică din cadrul Ludor Engineering, astfel încât experiența copiilor să fie unică, educativă, antrenantă și fără riscuri.

Zona experimentelor – chimie

În acestă zonă copiii vor afla cum interacționează substanțele din jurul lor în ateliere inedite de chimie.

Pe bază experimentală copiii învață despre:

 • Soluții saturate și suprasaturate;
 • Densitatea diferitelor lichide;
 • Stările de agregare ale apei.

Toate experimentele desfășurate în Zona Chimie sunt special alese astfel încât să nu implice substanțe periculoase, dar care să includă multă distracție, zâmbete și reacții „wow”.

Zona curiozităților – biologie

În acestă zonă copiii vor putea urmări prin lentila microscopului amprente și celule, iar pe baza exponatelor vor afla curiozități despre corpul uman.

Albert Einstein, unul dintre cei mai mari oameni de știință, spunea: „Nu am niciun talent anume. Sunt doar extraordinar de curios.” Asta vrem să fie Laboratorul, un spațiu în care curiozitatea copiilor să crească, un spațiu educativ, ludic și distractiv și mai mult decât atât o experiență care să transforme știința într-o atracție pentru copii. Un loc în care elevii să se bucure de misterele lumii înconjurătoare, să aprecieze cercetarea și să își dorească să înțeleagă cum se produc diferitele fenomene din jurul lor.

3.Rezervări și prețuri

Participarea la Expoziția de știință interactivă Laborator se face pe baza de programare la următoarele date de contact:

 • Telefon: 0766 704 668;
 • E-mail: rezervari@eventera.ro

Capacitatea maximă pentru un tur în cadrul evenimentului este de 25 de copii, astfel încât fiecare vizitator să folosească cât mai eficient timpul petrecut în expoziție. Estimăm durata unui tur la 50 de minute, astfel încât rezervările se pot face din oră în oră pentru intervalul 10:00- 17:00, de marți până duminică (în ziua de luni expoziția este închisă). Prețul biletului este de 15 lei.